Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کشور پر رمز و راز و زیبای بوتان در بین کشور‌های هند و چین قرار دارد. تا سال ۱۹۷۴، در‌های این کشور به روی گردشگران بسته بود. امروزه، اما هر کسی که آمادگی رعایت قوانین و تشریفات خاص این کشور و البته پول کافی را داشته باشد، می‌تواند از سرزمین زیبای بوتان دیدن کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه حالا دیگر مرز‌های بوتان بسته نیستند، اما پادشاه بوتان کماکان تلاش دارد تعداد گردشگران را به روش‌های مختلف محدود کند. در سال‌های اخیر نام بوتان بار‌ها در فهرست شادترین کشور‌های دنیا قرار داشته. در ادامه به حقایقی جالب درباره کشور بوتان خواهیم پرداخت.

۱- ممنوعیت تلویزیون و اینترنت

تا سال ۱۹۹۹، تلویزیون و اینترنت در بوتان رسماً ممنوع بودند. اما از آنجایی که ممکن نبود بتوان تمام کشور را از تکنولوژی‌های مدرن به دور نگه داشت، پادشاه بوتان تصمیم گرفت این قانون را لغو کند. به همین دلیل، بوتان آخرین کشور در دنیا بود که استفاده از تلویزیون را شروع کرد.

۲- وزارت شادی

در سال ۲۰۰۸، به منظور حفظ آرامش درونی مردم بوتان، نهادی به نام «کمیته‌ی شادی ناخالص ملی» تشکیل شد. حتی در پرسشنامه‌های سرشماری این کشور، بخشی وجود دارد که مردم بوتان در آن می‌توانند رضایت یا عدم رضایت خود از زندگی را بیان کنند.

علاوه بر این، در کشور بوتان «وزارت شادی» هم وجود دارد و مانند تولید ناخالص ملی، «شادی ناخالص ملی» هم اندازه گیری می‌شود. در بوتان، کیفیت زندگی بر اساس تعادل میان ارزش‌های مادی و معنوی تعیین می‌شود.

۳- دریغ از یک بی خانمان

در بوتان، هیچ کسی در خیابان زندگی نمی‌کند. اگر کسی خانه اش را از دست بدهد، تنها کافی است که پیش پادشاه کشورش برود. پادشاه به او یک تکه زمین می‌بخشد و او می‌تواند در آنجا برای خود خانه‌ای بسازد و سبزی بکارد. حالا کاملاً روشن است که چرا مردم بوتان خودشان را خوشبخت و شاد می‌دانند.

۴- خدمات درمانی رایگان

همه‌ی مردم بوتان از حق استفاده‌ی رایگان از خدمات درمانی برخوردارند. در بوتان، هم طب سنتی و هم پزشکی مدرن رایج است و هر کسی می‌تواند خودش تصمیم بگیرد که از چه روش درمانی‌ای استفاده کند.

۵- فرهنگ پوشش

مردم بوتان از لباس‌های سنتی استفاده می‌کنند. مردان ردا‌های سنگینی به تن می‌کنند که تا زانوی آن‌ها می‌رسد و زنان هم لباس‌های بلندی می‌پوشند. رنگ شالی که بوتانی‌ها روی شانه‌ی چپ شان می‌اندازند، مقام و طبقه‌ی اجتماعی آن‌ها را نشان می‌دهد. مردم عادی از شال سفید رنگ و اشخاص تراز اول از شال زرد رنگ استفاده می‌کنند.

۶- ممنوعیت سیگار

پادشاه بوتان قانونی وضع کرده که کشت، برداشت و فروش تنباکو در این کشور را ممنوع کرده است. خرید تنباکو در بوتان به کلی غیر ممکن است. گردشگرانی که موفق می‌شوند تمام مجوز‌های لازم برای ورود به بوتان را به دست آورند، درصورتی که بخواهند به همراه خود سیگار بیاورند، باید هزینه‌ی سنگینی را پرداخت کنند.

۷- حفاظت از طبیعت و حیوانات

کشور بوتان توجه ویژه‌ای به موضوع بوم شناسی و طبیعت دارد. مسأله‌ی کاشت درخت برای مردم بوتان اهمیت زیادی دارد. در سال ۲۰۱۵، بوتانی‌ها با کاشت ۵۰ هزار درخت در عرض تنها یک ساعت، رکوردی جهانی را به نام خود ثبت کردند.

۸- فرهنگ غذایی

بیشتر مردم بوتان، بودایی هستند. از آنجایی که در آیین بودا احترام زیادی به حیوانات گذاشته می‌شود، گیاهخواری در بوتان بسیار رایج است. برنج، غذایی اصلی بوتانی‌ها است. با این حال، برنج‌های معمولی در ارتفاعات بوتان قابل کشت نیستند، به همین دلیل، مردم بوتان برنج قرمز کشت می‌کنند که کمی سفت‌تر از برنج معمولی است و مزه‌ی خاصی دارد.

چای هم جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ بوتانی‌ها دارد. آن‌ها چای‌های سیاه و سبز را همراه نمک، فلفل و یک قاشق کره می‌نوشند.

۹- چالش‌های گردشگری در بوتان

گرچه پادشاه بوتان با ورود گردشگران به کشورش موافقت کرده، اما او هنوز هم اجازه‌ی دسترسی به تمام نقاط بوتان را به آن‌ها نمی‌دهد. بازدید از کشور بوتان تنها به همراه گروهی از گردشگران امکان پذیر است. تمامی مدارک و ویزا‌های لازم برای ورود به این کشور را تنها شرکتی صادر می‌کند که توسط حکومت بوتان برای این کار تعیین شده. برای دریافت مجوز ورود، گردشگران باید تمامی هزینه‌ها (هزینه‌های مربوط به بلیت هواپیما، هتل، دستمزدها، گرداننده و راهنمای تور، ویزا و بیمه) را از قبل پرداخت کنند.

در بوتان، فقط با همراهی یک راهنما امکان سفر کردن را دارید. در حقیقت، هرگز نمی‌توانید به تنهایی جایی بروید. گردانندگان تور‌ها برنامه‌های سرگرم کننده‌ی مختلفی برای گردشگران دارند. یک روز گردش در بوتان معمولاً حدود ۲۵۰ دلار برای گردشگران هزینه دارد.

تمامی پرواز‌ها به داخل و خارج بوتان تنها توسط یک شرکت هواپیمایی انجام می‌شود و هزینه‌ی اقامت در هتل‌ها (هم هتل‌های ارزان قیمت و هم هتل‌های لوکس) را حکومت بوتان تعیین می‌کند.

۱۰- سنت ارث بری

بوتانی‌ها احترام ویژه‌ای برای زنان قائل هستند. سنت ارث بری در بوتان این نکته را به خوبی اثبات می‌کند. تمامی املاک و دارایی‌ها مانند خانه، زمین و دام به بزرگ‌ترین دختر خانواده تعلق می‌گیرد، نه پسر آن ها.

۱۱- اهمیت ویژه‌ی بوم شناسی

امروزه مشکلات زیست محیطی باعث نگرانی مردم سراسر دنیا شده است. اما بوتانی‌ها چنین مشکلی ندارند. در کشور بوتان، واردات هر گونه محصول شیمیایی و استفاده از آن‌ها غیر قانونی است. به همین دلیل، محصولات مورد استفاده‌ی مردم بوتان، همگی در کشور خودشان پرورش داده می‌شود و کاملاً طبیعی هستند.

۱۲- سنت‌های ازدواج

در بوتان، ازدواج با افراد خارجی ممنوع است. در حقیقت، پادشاه بوتان تلاش دارد از هر طریقی، بوتانی‌ها را منحصر به فرد و به دور از بقیه‌ی دنیا نگه دارد.

یکی از بخش‌های مراسم عروسی بوتانی ها، خواندن مانترا توسط راهبه‌های بودایی است. به اعتقاد بوتانی ها، با این کار یک پیوند روحی مستحکم میان تازه عروس و تازه داماد ایجاد می‌شود. تنها بعد از برگزاری تمامی این آیین‌ها و مراسم‌ها است که زوج تازه ازدواج کرده تبدیل به یک خانواده می‌شوند. معمولاً داماد به خانه‌ی عروس می‌رود و وقتی داماد پول کافی را به دست آورد، او و همسرش می‌توانند به خانه‌ی خودشان نقل مکان کنند.

۱۳- خیابان‌ها

در پایتخت بوتان هیچگونه چراغ راهنمایی و رانندگی‌ای وجود ندارد و البته این مسأله مشکلی برای بوتانی‌ها ایجاد نمی‌کند. در بوتان، همه‌ی علائم و تابلو‌های راهنمایی و رانندگی با دست کشیده می‌شوند.

۱۴- خانه‌های رنگارنگ

بوتانی‌ها علاقه‌ی زیادی به تزئین خانه‌های خود دارند. آن‌ها روی دیوار‌های خانه هایشان پرنده، انواع حیوانات و نقش و نگار‌های مختلفی ترسیم می‌کنند. این تزئینات بسیار زیبا و چشمگیر هستند.

خانه‌های سنتی بوتان، یک ساختمان نسبتاً کوچک سه طبقه است. از طبقه‌ی همکف خانه برای نگهداری از حیوانات استفاده می‌شود. طبقه‌ی دوم محل زندگی ساکنین خانه است. طبقه سوم هم انبار یونجه‌ی دام‌ها است. با وجود همه‌ی این قوانین سختگیرانه و ممنوعیت ها، بوتانی‌ها مردمان بسیار خونگرم و شادی هستند و علاقه به سفر به این کشور زیبا و عجیب در میان گردشگران رو به افزایش است.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

حقایقی جالب درباره سرزمین زیبا و پر رمز و راز «بوتان»؛ کشوری که وزارت شادی دارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بوتان چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۷۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)

من ترک عشق شاهد و ساغر نمی‌کنم
صد بار توبه کردم و دیگر نمی‌کنم

باغ بهشت و سایه طوبی و قصر و حور
با خاک کوی دوست برابر نمی‌کنم

تلقین و درس اهل نظر یک اشارت است
گفتم کنایتی و مکرر نمی‌کنم

هرگز نمی‌شود ز سر خود خبر مرا
تا در میان میکده سر بر نمی‌کنم

ناصح به طعن گفت که رو ترک عشق کن
محتاج جنگ نیست برادر نمی‌کنم

این تقویم تمام که با شاهدان شهر
ناز و کرشمه بر سر منبر نمی‌کنم

حافظ جناب پیر مغان جای دولت است
من ترک خاک بوسی این در نمی‌کنم

تفسیر :

انسان قابل اعتمادی هستید و وفای به عهد از خصلت های نیکوی شما است. به خاطر صداقت و دل پاکی که دارید هرگز سراغ نیرنگ بازی و فریبکاری نمی روید، همین ها باعث شده بین مردم محبوب باشید.

افراد حسود به دنبال آسیب زدن به شما هستند، مراقب آن ها باشید و به خداوند توکل داشته باشید که پیروزی حتمی است.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (15 اردیبهشت)

دیگر خبرها

  • اتفاق عجیب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • اتفاق عجب و باور نکردنی در لیگ برتر ایران
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • جذاب‌ترین بازی فصل والیبال دنیا: جنگ ستارگان
  • امام جمعه رشت: بیداری دانشجویان جهان حاصل روشنگری رهبری است/ امروز دنیا دارد حقانیت جمهوری اسلامی را باور می‌کند
  • دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند