Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:53:03 GMT

افزایش دوبرابری تعدی مرزی چین به هند در 2017

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۶۶۲۹۰

افزایش دوبرابری تعدی مرزی چین به هند در 2017

دهلی نو - دولت هند اعلام کرد موارد تعدی ارتش چین به مرزهای این کشور در سال 2017 به 426 مورد افزایش یافت که نسبت به سال پیش از آن تقریبا دو برابر شده بود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ایندیا تایمز، سبحاش بهامره وزیر مشاور در امور دفاعی هند درباره علت افزایش تنش های مرزی دو کشور گفت که این تعدی ها به خاطر اختلاف نظر دو کشور بر سر مرز چین و هند صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در سال 2017، موارد گذر از مرزهای شناخته شده هند از جانب چین 426 عدد بود در حالیکه در سال 2016، 273 مورد تعدی صورت گرفته است.
وی گفت دولت هند این مساله را با طرف چینی مطرح کرده است.
هند و چین 4 هزار کلیومتر مرز مشترک دارند. سربازان چین و هند در 16 ژوئن سال گذشته در یک مناقشه مرزی در منطقه دوکلم در شمال شرقی هند گرفتار شدند که 73 روز به طول انجامید. این مناقشه پس از آن رخ داد که هند ادعا کرد چین در این منطقه حساس به ساخت و ساز جاده های مواصلاتی اقدام کرده است. چین و بوتان نیز بر سر منطقه دوکلم اختلاف نظر دارند.
در ماه دسامبر نیز، تیم جاده سازی چین در همین منطقه حدود یک کیلومتر وارد هندوستان شدند که با اخطار نیروهای امنیتی هندوستان منطقه را ترک کردند.
بیپین راوات، فرمانده ارتش اخیرا تاکید کرد که وقت آن رسیده است که هند توجه خود را از مرزهای غربی به مرزهای شمالی معطوف کند.
در همین رابطه پارلمان هند معتقد است که استراتژی دفاعی و دکترین این کشور بطور مکرر بازنگری می شود تا تعییرات امنیتی در همسایگی جغرافیایی و استراتژیکی هند را لحاظ کند. به طور مثال، در جنگ سایبری، ارتش یک مکانیزم خاص برای جنگ سایبری همه جانبه تدوین کرده است.
تنش و مناقشات مرزی بین هند،چین و بوتان که سال گذشته به دنبال احداث جاده مرزی توسط چین و ورود نیروهای نظامی هند به منطقه مورد مناقشه آغاز و همچنان ادامه دارد،ریشه در دوران استعمار پیر انگلیس دارد. این اختلافات بارها منجر به صف آرایی نظامیان دوکشور شده است .
دو کشور ، با بیش از چهار میلیون سرباز، پس از جنگ سال 1962 تاکنون همواره روابط پرتنشی داشته اند که آخرین مورد آن مربوط به مثلث مرزی هند،چین و بوتان در دوکلم است.
اختلاف در منطقه سکیم در منتها الیه شمال شرق هند قرار دارد مانند اختلاف های ارضی دیگر در کوهستان هیمالیا، میراث مرزبندی های بریتانیا در قرن نوزدهم است.
مرز هند و چین در منطقه سکیم مشخص است ولی دعوای اصلی میان بوتان و چین به عنوان دو کشوری که با هم روابط رسمی و دیپلماتیک ندارد است.
چین و بوتان تاکنون 24 دور گفت وگو برای تعیین مرزهایشان انجام داده اند ولی تاکنون موفق به تعیین مرزهای خود نشده اند.
بوتان می گوید که مرز این کشور با چین در منطقه ای واقع است که هم اکنون هند و چین هم بر سر آن مناقشه جدی دارند اما پکن ادعای این کشور را نمی پذیرد.
این منطقه به دلیل مجاورت با دالان سیلگوری که ارتباط سرزمین اصلی هند با گوشواره آن را که با کشورهای همسایه از جمله چین محصور شده است برقرار می کند بنابراین برای دولت دهلی نو از حساسیت بسیار ویژه ای برخوردارد است. هند سالهاست که نیروهای نظامی خود را در این دالان مستقر کرده است و ترجیع می دهد نیروهای ارتش چین به این منطقه نزدیک نشوند .
هند با امضای پیمان دوستی با بوتان در سال 1949، این کشور را زیر نفوذ خود قرار داده است .این پیمان در سال 2007 به گونه ای اصلاح شد که استقلال بیشتری به بوتان بدهد اما در عین حال تاکید می کند که هیچ یک از دو دولت نباید اجازه دهند که از قلمروی آن علیه امنیت و منافع کشورهای دیگر استفاده شود.
چین بارها با هشدار به هند خواستار عقب نشینی بی قید و شرط نیروهای نظامی هندی از 'دوکلم' شده و اعلام کرده تانیروهای هندی از منطقه عقب نشینی نکنند هیچ نوع مذاکره ای در کار نخواهد بود.
به گفته مقامات هند، اقدام یکجانبه چین در احداث جاده در این منطقه مرزی، تغییرات اساسی در وضعیت امنیتی منطقه ایجاد کرده و به همین دلیل عواقب سنگینی برای هند خواهد داشت.
دوکلم که نقطه اتصال مرزهای هند ،چین و بوتان است از موقعیت استراتژیکی برای سه کشور بویژه هند و چین برخوردار است .
چین همچنین ادعا کرده است این منطقه بخشی از منطقه خودگردان تبت است.
آساق**267*1144*وحیده دینداری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۶۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی

  غلامرضا باغ شیرین در نخستین نشست کمیسیون مقابله و ساماندهی اتباع خارجی با اشاره به الگوی آماری تردد، اسکان و اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز در استان بیان کرد: متأسفانه مجاورت مرزی با کشورهای مجاور شرقی به پدیده مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه به استان دامن زده و بسیاری از رسته‌های صنفی و فرصت‌های شغلی و معیشتی در استان را این گروه به خود اختصاص داده‌اند.
 
 وی افزود: از سوی دیگر به‌واسطه برخورداری این گروه از یارانه‌های پیدا و پنهان همچون ارزاق معیشتی یا حامل‌های انرژی، بار مضاعفی در حوزه بیت‌المال و منابع عمومی به کشور و به‌ویژه استان تحمیل می‌شود که این امر مانع دستیابی مناسب به اهداف و الگوهای توسعه بومی و درون‌زا می‌گردد.

 سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: همچنین از آن‌جا که این استان، استان ممنوعه در حوزه سکونت اتباع خارجی تلقی می‌شود، طبعاً سکونت این گروه‌های اجتماعی نیز در استان ممنوع تلقی شده و این اسکان غیرمجاز عامل اصلی افزایش هزینه‌های اجاره‌بها منازل مسکونی و اماکن تجاری در شهرهای استان شده چرا که معمولاً این گروه‌ها منازل و واحدهای تجاری را با قیمت‌های بالاتر از عرف محله استیجار می‌کنند که این امر خود به افزایش عمومی هزینه‌های مرتبط با اجاره محل سکونت و یا واحد صنفی معطوف فعالیت اقتصادی منتج می‌گردد.

وی گفت: متأسفانه همچنان در طول نوار مرزی با بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومتر در استان با کشورهای مجاور با کثرت خلأها و گذرهای مرزی غیرمجاز مواجهیم که این امر به افزایش آمار ورود اتباع خارجی غیرمجاز انجامیده و موجبات شکل‌گیری اقتصاد زیرزمینی در قالب، عبور دهندگان غیرمجاز اتباع خارجی به داخل استان را فراهم آورده است.
 
 باغ شیرین اذعان کرد: سیاست‌های کلان قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های متولی در استان، تأکید بر طرد اتباع خارجی غیرمجاز، بالابردن هزینه‌های قانونی معطوف به کارفرمایان متخلف در استفاده از نیروی کار خارجی فاقد مجوز، تسریع در فرایندهای انسداد مرز، برخورد قاطع و بازدارنده با باندهای سازمان‌یافته عبور دهنده اتباع خارجی، سلب انتفاع از خوابگاه‌های سکونت یا حضور بین‌راهی اتباع خارجی و اتخاذ دیپلماسی‌های مرزی با کشورهای مجاور به‌منظور مدیریت توأمان نوار و جداره مرزی باهدف کاهش آمار و ورود اتباع خارجی غیرمجاز به استان است.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: حسب سیاست‌های کلان شورای‌عالی امنیت ملی، مقرر است تا توقیف ۶ماهه خودروهای حامل اتباع خارجی غیرمجاز حتی‌المقدور در محورهای مواصلاتی جاده‌ای و بین‌شهری در نوبت اول ارتکاب جرم به‌عنوان مجازات تکمیلی عملیاتی شده تا از این طریق تا حد زیادی بتوان موج مهاجرت‌های انبوه و بی‌رویه دراین‌خصوص را ساماندهی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • حملات توپخانه‌ای ارتش عربستان به سوی شهروندان یمنی | ۱۰ یمنی زخمی‌ شدند
  • زخمی‌ شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • زخمی‌شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • بیش از ۷۳۶ هزار مسافر از پایانه مرزی سرو تردد کرده اند
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • جزئیات طرح انسداد مرزهای شرقی/ تمام منطقه دیوارکشی می شود؟
  • شهادت یک مرزبان در مرزهای غربی 
  • کشف مواد افیونی در مرز‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان